Amsterdam Kantoor
Home  Nederland  Fluor in Nederland  Amsterdam Kantoor
Amsterdam Kantoor

Duurzaam nieuw kantoorgebouw in januari 2015 in gebruik genomen

Vanaf juni 2013 is er op het kantorenpark Beukenhorst-Zuid in Hoofddorp gewerkt aan de realisatie van Fluor B.V.’s nieuwe kantoor met een oppervlakte van circa 20.000 m2. Op 5 januari 2015 is het nieuwe kantoor in gebruik genomen.

Het gebouw heeft meer dan 900 werkplekken en is het nieuwe onderkomen voor de medewerkers van de Fluor vestiging in Amsterdam. Het nieuwe kantoor ligt op steenworp afstand van Amsterdam Schiphol Airport.

Fluor Breaks Ground for New Office Building near Amsterdam
Amsterdam Medewerker
Officiële Opening Amsterdam Kantoor

Start bouw voor nieuw Fluor Amsterdam kantoor
Fluor’s Voorzitter en CEO David Seaton, en de Raad van Commissarissen, reisden af naar Nederland om op 2 augustus j.l. de eerste handeling voor de fundering van het nieuwe Amsterdam kantoor te verrichten. Fluor heeft het BREEAM Excellent Ontwerp Certificaat behaald, en streeft ernaar om de BREEAM certificering te behalen voor het duurzame ontwerp en het toekomstige gebruik van het nieuwe kantoorpand.

Een productieve werkomgeving
Het nieuwe kantoor is ontworpen om grote internationale projectteams te kunnen huisvesten en zo complexe projecten uit te voeren.

Medewerker staat centraal
In het ontwerp stelt Fluor het welbevinden van haar medewerker centraal. Zo zijn bijvoorbeeld alle werkvloeren optimaal georiënteerd op de zon, waarbij de gevel zo is ontworpen dat daglicht zoveel mogelijk binnen komt zonder lichthinder of opwarming te veroorzaken. Het gebouw vervult een belangrijke rol in het verbinden van alle medewerkers met als doel de samenhang, het werkplezier en de productiviteit te vergroten. In mei 2014 alle medewerkers tjidens een open dag de gelegenheid om het nieuwe kantoor en de omgeving te bekijken.

Duurzaamheid
Op het gebied van techniek zijn er diverse maatregelen getroffen welke een duurzame bijdrage leveren aan het gebouw. Zo wordt er voor de verwarming en koeling gebruik gemaakt van een Warmte- en Koude-opslag (WKO) installatie. Verder is het gebouw flexibel in te delen op het gebied van klimaat- en lichtregeling met een indeelbaarheid van 1,8 x 3,6m1. De parkeergarage is voorzien van 25 elektrische oplaadpunten welke worden gevoed met stroom opgewekt door de ruim 2000 m2 zonnepanelen op het dak van het gebouw.

Projectgegevens nieuwbouw
Brutovloeroppervlak (BVO) in m2 (NEN 2580): 21.081 m2
Totaal terrein oppervlak van de locatie in m2: 11.295 m2
Vloeroppervlakte naar functie (NEN 2580):
Kantoor: 17.185 m2
Overig: 482 m2
Verkeersruimte in m2 (NEN 2580): 1.437 m2
Opslagruimte in m2 (NEN 2580): 180 m2
Verwacht energieverbruik in kWh/m2 BVO: 99 kWh/m2 BVO
Verwacht verbruik van fossiele brandstoffen in kWh/m2 BVO: 13,6 kWh/m2 BVO
Verwacht verbruik van duurzame energiebronnen in kWh/m2 BVO: 17,5 kWh/m2 BVO
Verwacht waterverbruik in m3/persoon/jaar: 3,3 m3/persoon/jaar
Er wordt geen grijswatersysteem toegepast.
Videos
BREEAM certificeringsproces