Life Sciences & Advanced Manufacturing
Home  Nederland  Client Markets  Life Sciences & Advanced Manufacturing

Life Sciences & Advanced Manufacturing – EPC services in Nederland

Fluor biedt services aan klanten in de Life Sciences, Advanced Manufacturing en Water industrieën in Nederland en wereldwijd op het gebied van engineering, procurement, constructie (afgekort als EPC) en maintenance.

Life Sciences
Fluor beschikt over brede en diepgaande projectervaring met het succesvol opleveren van investeringsprojecten en is daarmee toonaangevend op het gebied van engineering, procurement, constructie en validatie (afgekort als EPCV) voor klanten in de life sciences sector, en op het gebied van de biotechnologie, farmacie en medische apparatuur.

Fluor hanteert de design-build benadering. Dit resulteert in vermindering van de geplande projectduur, integratie van inbedrijfstelling en kwalificatie, en de opname van kwaliteits- en nalevingsprogramma's in de EPC-projectvolgorde direct vanaf de start. Klanten kunnen hierdoor hun belangrijke time-to-market doelen behalen.

Advanced Manufacturing
Fluor levert diensten op het gebied van engineering, procurement, constructie, constructiemanagement en maintenance services aan klanten in de advanced technologies, consumentenproducten, en markten voor constructiematerialen in Nederland en wereldwijd.

De ontwerpen zijn fit-for-purpose en omvatten onder meer concepten voor lean manufacturing en ondersteuning van de duurzaamheidsdoelen van klanten door middel van LEED®- of vergelijkbare certificering. Fluor heeft ervaring met vele industrieën, waaronder die van materialen op basis van koolstof, silicium en glas, evenals consumentenproducten en de food and beverage industrieën.

Water
Fluor biedt EPC-diensten op maat aan klanten die zich toeleggen op water- en afvalwaterdistributie, terugwinning en behandeling. Deze veelomvattende benadering van Fluor biedt aantoonbare meerwaarde aan klanten voor het waterbeheer op hun locatie. De integratie van water- en afvalwaterinstallaties in de self-perform scope of services bespaart kosten, verhoogt de voorspelbaarheid van de planning en uitvoering, en voorkomt procesonzekerheden.